Haverunder


Der bliver den sidste søndag i måneden, gået en skidtrunde.

Er der regler for hvordan jeg skal holde min have?

Ja det er der og her lister vi dem op for dig, så du ikke kommer i klemme. 

På skidtrunderne vil der blive tjekket om man har:

  • Luget foran sin hæk.
  • Klippet hæk både ud mod vejen og mellem haverne.
  • Der bliver tjekket op på rod i haven hvis dette er meget slemt.

Forbudt at sprøjte med gift

Får du lyst til at springe lugning over ved at sprøjte med gift er dette en rigtig dum idé. Det er forbudt og er i værste fald opsigelsesgrund.

Biodiversitet

Vi går ret meget op i biodiversitet og vil gerne have bier og sommerfugle i min have også om 50 år, hvordan går det hånd i hånd med ryddelige haver?

Vi vil også gerne bakker op om biodiversiteten og ønsker, at der skal være masser af plads til små pindsvin, sommerfugle og økogulerødder. Man kan sagtens opbygge en vild have som er tydeligt smuk og velholdt med stier igennem bede med vilde blomster og buske. Det handler om, at vi kan se, om du er i din have og passer den eller den står misligholdt i flere måneder, måske år.

Haveredskaber

Jeg skal ordne min have, men mangler haveredskaber og det tager for lang tid med min negleklipper hvad gør jeg? Tag det helt roligt. Vi har i foreningen div. Redskaber og maskiner man kan leje for 100 kr. Da det er fælles så passer man selvfølgelig på dem. De kan hentes i skuret ved bestyrelseshuset efter aftale og leveres tilbage senest kl. 17 samme dag.

Byggerod

Hvad gør jeg hvis jeg ikke kan overholde dette?

Byggerod kan forekomme når man sætter hus og have i stand. Man har et år til at bygge færdig i og efter dette skal haven ryddes op igen. Man kan sende en mail til bestyrelsen og gøre opmærksom på dette, så man ikke ender med at få en bøde for dette.

Har du af en eller anden årsag ikke haft mulighed for at være i din have i lang tid og ikke haft nogen i dit netværk der kunne hjælpe dig, er det en god idé i ordentlig tid, at kontakte bestyrelsen på mail så de er opmærksomme på dette.

Du har dog selv ansvaret for at dette bringes i orden senest en uge efter påtalen. En god idé er at være på forkant med dette så det ikke pludselig bliver for stor en opgave.

Hvad koster det så hvis jeg skulle være så uheldig og få en påtale? En skidtbrevs afgift er på 500 kr.